Нова модель портативного цифрового фортепіано Roland FP30X приходить на зміну бестселеру – моделі Roland FP30.

Roland FP-30X

Нова модель успадкувала від прототипу високоякісну клавіатуру Roland PHA4 Standard, проте тепер використовує технологічні рішення, які раніше використовувалися в моделях більш вищого цінового рівня. Слід зазначити, що якості клавіатури фірма Roland приділяє максимальну увагу та не приймає компромісів у цьому питанні: клавіатура PHA4 Standard використовується фірмою в цифрових фортепіано від початкового рівню (починаючи з базової моделі Roland FP10) до інструментів середнього – початку топового рівня.

Так, наприклад, в моделі корпусного цифрового фортепіано Roland HP702 використовується клавіатура PHA4 Standard, а в моделі Roland HP704 – клавіатура преміум якості Roland PHA50 з використанням дерев’яних елементів. Не беручі до уваги трохи збільшену потужність вбудованого підсилювача та пари додаткових ВЧ драйверів, різниця в ціні між цими моделями складається лише з вартості встановленої клавіатури Roland PHA50 в моделі Roland HP704.

Клавіатура Roland FP-30X

Вбудована в нову модель Roland FP30X клавіатура PHA4 Standard має механічний вузол імітації ефекту подвійної репетиції механізму акустичного роялю. Сама ж функція подвійної репетиції реалізується звуковим процесором. Механізм з подвійною репетицією – доволі рідкісне явище для традиційних акустичних піаніно і встановлюється лише на піаніно найвищого рівню якості і ціни. Навіть не кожний кабінетний акустичний рояль має механіку з подвійною репетицією. Такий механізм встановлюється переважно на великі професійні концертні акустичні роялі. Функція подвійної репетиції надає музиканту-професіоналу більш широкі можливості при виконанні такого виду фортепіанної техніки як репетиційна техніка.

Піаніст-професіонал, маючи компактне цифрове фортепіано Roland FP30X може в повній мірі реалізувати та розвивати власні технічні можливості, пов’язані з репетиційною технікою. Тобто, дана модель компактного цифрового фортепіано Roland FP30X з клавіатурою PHA4 Standard може використовуватися як повноцінна заміна акустичному піаніно або роялю при розборі та вивченні складних музичних творів, напрацювання необхідних навичок гри на фортепіано. Професійна спрямованість клавіатури цифрового фортепіано Roland FP30X, тим не менш, зовсім не заважає із задоволенням грати на цьому музичному інструменті піаністам-аматорам та дітям. Дотик до клавіатури цього цифрового музичного інструменту запам’ятовується легкістю та приємними тактильними відчуттями.

Відмітимо також таку корисну властивість клавіатури цифрового фортепіано Roland FP30X як покриття білих клавіш під штучну слонову кістку. Дане покриття, окрім того, що приємно на дотик, але і вбирає вологу пальців піаніста, таким чином унеможливлює ковзання пальців по клавішах під час тривалої гри.

Піаніно Roland FP-30X під кутом

Традиційно, Roland для своїх цифрових фортепіано в якості основного тембру роялю використовує семпли, записані з акустичного концертного роялю Steinway&Sons D274. Таким чином, маючи у себе вдома портативне цифрове фортепіано Roland FP30X ви маєте змогу насолоджуватися чудовим тембром даного концертного роялю. Технологія звуковідтворення, яка використовувалася в попередній моделі Roland FP30 і базувалася на відтворенні записаних семплів, в новій моделі Roland FP30X доповнена потужним процесором, який на основі фізичних характеристик дотику піаніста-виконавця (сила, швидкість натискання на клавішу) виконує моделювання поведінки механіки акустичного роялю під час гри.

Roland FP-30X в білому кольорі

Процесор моделює такі складні фізико-акустичні процеси акустичного роялю як розподіл акустичної енергії гармонік в корпусі інструменту та оточуючому просторі. Моделює характерні призвуки, які виникають в акустичному роялі під час гри: резонанси струн, резонанс струн при піднятті та опусканні демпферної системи роялю, шум відпускання молоточку та багато інших. Інтенсивність даних ефектів регулюється користувачем. В результаті даного моделювання звучання цифрового фортепіано Roland FP30X набуває реалістичності з дуже виразними тембровими фарбами, вражає різноманіттям відтінків та динамічних нюансів гри. Раніше такий спосіб формування кінцевого звучання основного тембру фортепіано і інших високоякісних фірмових тембрів Roland використовувався лише в найдорожчих моделях ексклюзивних цифрових фортепіано бренду.

Панель керування на Roland FP-30X

Штатно нова модель комплектується високоякісною демпферною педаллю (sustain) рояльного типу з підтримкою напівпедалі. Опційно, як і попередня модель, нове портативне цифрове фортепіано Roland FP30X може бути доповнено класичною дерев’яною стійкою та блоком з трьома педалями. Функції педалей відповідають функціям педалей акустичного роялю: ліва педаль – приглушення (soft), середня педаль – утримання (sostenuto), права педаль – демпферна (sustain).

Roland FP-30X з різними педальними юнітами

В такому варіанті компактне цифрове фортепіано Roland FP30X стає повноцінним елегантним та компактним музичним інструментом, який ідеально впишеться в сучасний інтер’єрний  дизайн (вітальні, дитячі кімнати, репетиційні аудиторії мистецьких навчальних закладів) і, безумовно, стане його прикрасою.

Основні відмінності моделей Roland FP30 та Roland FP30X у порівнянні наведені нижче:

Порівняльна таблиця Roland FP-30X та FP-30

Виходячи з усіх показників, нове компактне цифрове фортепіано Roland FP30X стане новим хітом продаж в Європі та Україні!

Автор – Олексій Павлов
Матеріал сайту: eurhythmics.com.ua

Компанія: Roland

Каталог: цифрові піаніно Roland