Всі, хто цікавиться музичними комп'ютерними досягненнями, напевно знають про передові розробки французької компанії Arturia. Вона розробляє програмне забезпечення і створює аматорські та професійні інструменти для справжніх цінителів бездоганної музики. Неймовірна кількість світових хітів і саундтреків до відомих фільмів створено з використанням музичного обладнання Arturia.

Зустрічайте: MIDI-клавіатури Arturia!

Важливо знати, що під поняттям міді-клавіатура об'єднана ціла група пристроїв, що мають абсолютно різний функціонал і призначення. Серед них виділяються дуже прості моделі, що включають самі клавіші й мінімальний набір елементів управління. До цієї ж категорії відносяться контролери, які мають основні клавіші та великий набір керуючих інструментів, що дозволяють вирішувати безліч професійних завдань. Простіший, але зажаданий інструмент – міді-клавіатури, які знаходяться на середніх позиціях між названими типами пристроїв.

Майже всі типи міді-клавіатур потребують підключення до зовнішніх носіїв, найчастіше, – до персональних комп'ютерів. Суть в тому, що звуки, одержувані за допомогою цих пристроїв, можуть бути відтворені лише в разі, якщо MIDI-сигнал виводиться на аудіокарту. Таким чином, міді-клавіатуру можна визначити як інструмент, здатний генерувати звук, який згодом обробляється і доводиться до досконалості за допомогою спеціальних програм. Власних колонок і набору вбудованих тембрів переважна більшість таких інструментів не має.

Arturia MicroLab

Розпочати хочеться саме з цієї шаленої новинки: Arturia MicroLab.

Універсальний 2-октавний контролер MicroLab пропонує високоякісні клавіші, зручні функції для мандрівників, потужне програмне забезпечення та вбудований приховуваний кабель. Піонери музичних технологій Arturia анонсували нову клавіатуру контролера, яка схвилює як нових користувачів, так і досвідчених професіоналів. MicroLab - це невелика MIDI-клавіатура з інтелектуальним дизайном, яку Ви можете взяти з собою куди завгодно.

Можливості: прогумований каркас захищає MicroLab від ударів і подряпин, коли Ви знаходитесь в дорозі, а також має поглиблення, яке ідеально підходить для USB-кабелю, дозволяючи легко зберігати або упаковувати його. MicroLab оснащений місткісними регуляторами модуляції і висоти тону, що працюють так само, як сенсорні екрани — вони також дозволяють проглядати й обирати пресети одним дотиком.

Особливості

  • 25 «Slim Key» клавіш, чутливих до швидкості натискання
  • Октавне зміщення, утримання і кнопки вибору MIDI-каналу
  • Місткісні стрічки модуляції і зміни висоти тону
  • Захисний прогумований каркас
  • 3 варіанти кольору
  • Вбудований слот для зберігання USB-кабелю

Arturia KeyLab Essential 49 і Arturia KeyLab Essential 61

Музика — ось серце цього контролера. Кожен аспект KeyLab Essential був ретельно оцінений, щоб забезпечити найкращі враження при створенні й виконанні музики. Від чутливої клавіатури до розумно призначених кнопок і фейдерів: у Вас виникне відчуття, що все, до чого б Ви не доторкнулися, перетворюється в золото!

Володіючи максимальною сумісністю, KeyLab Essential здатний забезпечити повний контроль над Вашим цифровим світом, органічно поєднуючись із віртуальними інструментами і DAW ПЗ. KeyLab Essential обладнаний елементами керування, які допомагають швидко виконувати повсякденні операції з Вашим ПЗ. Грайте свій трек, переміщайтеся вперед і назад, зберігайте, перемикайте метроном і лупи, записуйте «на льоту».

KeyLab Essential допомагає зосередитися на головному. Проводьте менше часу за клавіатурою і мишкою та більше - за створенням і виконанням творів.

Arturia MiniLab MKII

MiniLab MKII являє собою високоякісний багатофункціональний контролер, що дає прямий доступ до всіх звуків у Вашій віртуальній студії. Вдихніть нове життя у звуки, граючи, налаштовуючи та повертаючи його регулятори. Обирайте з двох доступних кольорів: Білий та Чорний.

У комплекті з цим потужним контролером також поставляються кілька популярних програмних продуктів, які допоможуть Вам створити професійні записи в найкоротші терміни. Analog Lab Lite відкриває доступ до сотень легендарних синтезаторів, фортепіано, органів і струнних інструментів. Ableton Live Lite дозволяє записувати, аранжувати та зводити Ваші музичні ідеї в готовий продукт.

Портативний, але володіє широким функціоналом. Легкий, але міцний. MiniLab MkII - це новий компактний контролер, який оцінять продюсери.

Arturia KeyLab 88

KeyLab 88 - це повнорозмірна MIDI-клавіатура професійного рівня, що створена з урахуванням потреб професійних музикантів. Поставляється з ПЗ Analog Lab, яке містить 5000 TAE пресетів найкращих синтезаторів усіх часів. KeyLab 88 - це не просто чергова MIDI-клавіатура! Вона створена як унікальний центр управління звуком преміум-рівня для сучасних музикантів.

Являючись гібридним синтезатором, Arturia KeyLab 88 поєднує простоту аналогових синтезаторів із гнучкістю рішень, заснованих на програмному забезпеченні. Клавіатура із самого початку створювалася для роботи з Analog Lab, що дозволяє отримати миттєвий і глибокий контроль над звуком. Можна змінювати зрізи фільтрів, резонансну частоту, регулювати дві обвідні ADSR (Attack-Decay-Sustain-Release) та багато іншого.

Arturia KeyLab 88 MKII

Arturia KeyLab 88 MKII є універсальним MIDI-контролером, який охоплює 88 чутливих до швидкості клавіш з післядотиком та з молоточковою механікою Fatar TP / 100LR, поворотний енкодер, 9 додаткових регуляторів, 9 фейдерів, 16 педів з RGB підсвічуванням, сенсорних і чутливих до тиску, колесами pitch bend / modulation, невеликим дисплеєм і функціональними кнопками.

Більш того, Arturia KeyLab MKII пропонує повний контроль над стандартним MIDI, дозволяючи Вам керувати Вашим програмним забезпеченням DAW на будь-якій платформі і включати 10 накладень, які допоможуть Вам швидко перемикатися між додатками. Модель має три режими перемикання (Analog Lab, Daw Mode, User Mode). Контролер сумісний з Mac і Windows.

Arturia KeyLab 61 MKII

За допомогою KeyLab 61 MKII Ви можете переміщатися між пресетами, а також створювати і зберігати свої власні. Клавіатура може бути розділена або бути багатошаровою, щоб створювати нові звуки. Все що входить в комплект програмне забезпечення сумісне з усіма основними DAW, включаючи Pro Tools, Logic Pro X, FL Studio, Bitwig, Cubase, Ableton Live, Digital Performer, Studio One.

 

Створення музики у світі цифрових технологій часом нагадує змагання. Стільки відволікаючих чинників, стільки нових фактів, які варто вивчити. MIDI-клавіатури Arturia дозволяють зосередитися на тому, що дійсно важливо.

Матеріал сайту: musician.ua

Компанія: Arturia

Каталог: MIDI-клавіатури Arturia