Клавішні Medeli відомі у всьому світі не тільки під власним брендом, але й під багатьма іншими, такими як Kurzweil, Alesis, Suzuki тощо. Тож, коли ви бачите клавішні під цими марками — насправді ви в більшості випадків бачите розробки та продукцію від Medeli. Втім, вважаємо важливим, що під оригінальною маркою Medeli ці інструменти не включають додаткових націнок інших компаній.

Ми відібрали три, на нашу думку, найбільш цікавих для споживача моделі — всі три з бюджетного сегменту. Чому так? Тому що у трохи дорожчій ніші є фантастична серія CT-X від CASIO. В діапазоні від 7 до 15-20 тисяч гривень альтернативи цим “японцям” за якістю та багатством звучання просто немає, незалежно від марки інструмента. Тому вище 7000 — однозначно CASIO CT-X.

А в більш дешеву нішу, на нашу думку, ідеально вписуються такі три інструмента від Medeli.

Medeli M-331

Також відомий як Kurzweil KP-100. Це — “бюджетний топ” з дуже пристойним для свого класу звучанням та поліфонією в 128 нот, властивою більше для дорогих аранжувальних станцій, ніж для бюджетного інструмента.

Medeli M-331

633 звука та 220 стилів акомпанементу доповнюються простим секвенсором (записує гру на клавіатурі + акомпанемент) та реєстраційною пам’яттю на 32 комірки. Для початківців є система навчання зі 150 навчальними композиціями та система вивчення акордів.

DSP, крім блоків ревербератора та хоруса, включає також мастер-еквалайзер.

Є цілий ряд корисних функцій, таких як метроном, зміщення клавіатури по октавах, транспонування строю, регулювання чутливості клавіатури тощо. Важлива функція, яка практично ніколи не зустрічається в бюджетних моделях — вбудований мікшер.

Задня панель Medeli M331 пропонує непогані можливості підключення: окрім звичного стереовиходу та  гнізда для педалі, є стереовхід, гніздо для мікрофона та порт USB. Ще одна приємна деталь — наявність колеса Pitch bend.

При ціні 5999 грн — це, на нашу думку, чудовий варіант для початківця (і не тільки).

Medeli M-221L

Також відомий як Kurzweil KP-90L. Перший інструмент Medeli з підсвічуванням клавіш. Він компактніший та легший, ніж M331, при цьому вперше серед клавішників Medeli оснащений клавішами фортепіанного типу (закритої форми).

Порівняно з М331, інструмент відчутно  бюджетніший, що відобразилось і в звучанні, і в поліфонії (вона тут стандартна, 32 ноти). Кількість звуків та стилів тут теж менша — 580 та 200 відповідно. Зате навчальна система отримала дуже вагоме доповнення — підсвічування клавіш!

Більшість функцій, які є в М331, навіть такі суттєві, як реєстраційна пам’ять або мікшер, тут також на місці, а деякі навіть додались (арпеджіатор, додаткові режими ревербератора та хоруса). З втрат — фактично лише еквалайзер.

Що приємно, в M221L Medeli не стали економити на можливостях з’єднання: задня панель тут подібна до М331 і включає стереовихід, стереовхід, мікрофонний вхід, USB та гніздо педалі.

При всьому цьому, безумовно, M221L не є заміною М331: різниця в класі звучання відчутна, та й за поліфонією M331 не має рівних в своїй ціновій категорії.

Ціна Medeli M221L - 5799 грн. Хочемо звернути увагу, що M331 та M221L – це моделі з різною цільовою аудиторією. Якщо перша має гарні виконавські можливості, то друга орієнтована в першу чергу на тих, для кого цей клавішний інструмент — перший в житті. Клавіатура з підсвічуванням — це опція, яка має певну ціну, але сильно спрощує перший контакт з інструментом, особливо для дітей.

Medeli M-211K

Для бюджетного ринку ця модель в багатьох випадках виглядає навіть ще цікавішою, ніж М221L (до речі, наразі вона випускається ексклюзивно під брендом MEDELI). Це — повний аналог M221L, але без підсвічування клавіш. Його ціна — 4699 грн, що робить Medeli М211K найдоступнішим на ринку інструментом з динамічною клавіатурою.

Отже, маємо цікаві та якісні інструменти від провідного світового виробника за дуже помірною ціною, яка, до того ж, менша, ніж у посередників в особі інших музичних марок.

Матеріал компанії: Український музичний проект

Компанія: Medeli

Каталог: клавішні Medeli для дому