Тепер початковий рівень — це теж високий клас

Не минуло й двох місяців відтоді, як CASIO здивувала відвідувачів зимової виставки музичного обладнання та інструментів NAMM рекордно компактними фортепіано лінійки CDP-S, як вони вже з’явились в продажу в Україні!

Серія CDP-S (як і новітні PX-S) недарма отримала новий індекс з літерою S, який символізує нову філософію переносних фортепіано CASIO - “Slim, Stylish, Smart”. Новий дизайн, нова вдосконалена клавішна механіка, новий звуковий движок, нова акустика — далеко не повний перелік великих змін в цій популярній серії. Не буде перебільшенням сказати, що CDP-S задає новий рівень і нові правила гри в бюджетному сегменті цифрових фортепіано.

Новий дизайн

Неймовірно компактні розміри CDP-S — те, що, безумовно, одразу привертає увагу. Лише 232 мм в глибину і 99 мм в товщину — абсолютний рекорд для фортепіано. При цьому нові CDP-S мають на борту оновлену якісну акустику загальною потужністю 16 Ват.

Нова клавішна механіка

Незважаючи на те, що серія CDP-S позиціонується серед фортепіано CASIO як бюджетна, вона отримала висококласну клавіатуру. Вона не просто градуйована, але тепер кожна клавіша має індивідуальні властивості жорсткості, пружності, спротиву і т.д., що максимально відтворює поведінку рояльної механіки. Поверхня клавіатури текстурована, як у набагато дорожчих фортепіано серії Celviano.

Новий звуковий движок

Серце CDP-S – новий звуковий движок, зроблений на основі того самого AiX, який використовується у революційних клавішних CT-X. А це означає, що бюджетна серія отримала не лише якісний звук, але й найголовніше для цифрового фортепіано — систему фізичного моделювання рояльних струн, деки, корпуса і т.д.

Звичайно, останні моделі Privia та Celviano мають значно розгалуженішу систему рояльного моделювання, але СDP-S можна в цьому сміливо порівнювати як мінімум з 30-ю, а можливо, і 50-ю серією Privia. Важлива відмінність CDP-S від дорожчих лінійок — поліфонія 64 ноти, характерна саме для бюджетних інструментів.

Але найбільше виграв від запровадження нового звукового движка CDP-S350, ансамблева частина якого також подібна до CT-X. А отже, зміни в звучання тут іще відчутніші.

Нова акустична система

При першому погляді на CDP-S здається, що розмістити в ньому динаміки взагалі неможливо, настільки він компактний. Тим не менше, вбудована акустична система загальною потужністю 16 Ват звучить навіть краще та глибше, ніж у нинішніх CDP . Завдяки наявності стеревходу CDP-S можна використовувати в якості добротних мультимедіа-колонок. Або грати під мінусовки.

Продумана система поширення звукових коливань створює тривимірну звукову картину, а також - немаловажний момент - адекватно передає звукові вібрації інструмента виконавцю.

Chordana Play for Piano

Ще одна річ, яку нові CDP-S запозичили у дорожчих Celviano та Privia – підтримка фірмовим Android-додатком Chordana Play for Piano. По-перше, він дозволяє використовувати смартфон або планшет в якості графічного touch-дисплея, який дає швидкий доступ до регулювань та установок CDP-S. По-друге, додаток виводить ноти на екран, в тому числі навчальні композиції. Окрім того, Chordana Play for Piano – це ще й MIDI-плеєр з функцією навчання.

CDP-S100

Класичне фортепіано, яке включає 10 інструментів.

CDP-S350

Ансамблева модель з 700 інструментами, 200 ритмами, 6-доріжковим секвенсором, реєстраційною пам’яттю, гніздом для флеш-накопичувача та багатьма іншими функціями. Наявність колеса робить його також чудовою суперкомпактною MIDI-клавіатурок.

Стенд CS-46

Трьохпедальний блок SР-34

Інформацію надав: "Український музичний проект"

Компанія: Casio

Каталог: цифрові піаніно Casio